Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Robert Pattinson

 Születési név: Robert Thomas Pattinson
Születési idő: 1986. május 13.
Születési hely: London, Nagy Britannia
Foglalkozás: színész, modell
Családi állapot: nőtlen, nincs gyerek
Partner: ???
Becenév: Rob, Rpattz
Névnap: június 7.
Csillagjegy: bika
Magasság: 185 cm
Szemszín: sötétzöld
Hajszín: szőkés barna

 

Robert 1986. május 13-án született Londonban. Már gyerekként sokoldalú tehetségnek bizonyult sportban és zenében is. 10 évesen kezdett zongorázni és gitározni, de atlétikában és futballban is szép eredményeke ért el. 

15 évesen kezdett színészkedni és először színházi darabokban játszott. Majd csatlakozott a Barnes Theatre Club-hoz és szerepeket kapott a "Macbeth"-ben és a "Mi jöhet még?"-ben. Első filmszerepét a német, Gyűrű átka c. filmben kapta, ahol Gishelher-t alakította. A film nem lett túl nagy siker, de ahhoz elég volt, hogy néha megismerjék az utcán.

Reese Witherspoon filmjében a Vanity Fair-ben Rawdy Crawley szerepét kapta meg, de olyan kicsi szerep volt, hogy ki is vágták a filmből és csak a DVD verzión találhatóak meg.

A hatalmas áttörést A Harry Potter széria negyedik része, a Harry Potter és a Tűz serlege hozta meg számára, ahol Cedric Diggory-t játszotta. Csak pozitív visszajelzéseket kapott és a Times Online úgy említette meg, mint a holnap brit sztárja (British Star of Tomorrow).

Egy ideig jegelte színészi karrierjét, és inkább modellként próbált szerencsét és ő lett a Hackett őszi kollekciójának arca.

Mikor 2007-ben megkezdődtek a tárgyalások a Twilight megfilmesítéséről, Catherine Hardwicke-t választották rendezőnek; Catherine egyből Kristen Stewartra és Robertre gondolt, Bella és Edward szerepére. A "meghallgatás" Catherine lakásán történt, ahol a rendezőnő szobájában Kristen és Rob előadtak egy romantikus jelenetet, és végül Catherine úgy döntött, hogy ők kapják a főszerepet.

2009. március elején kezdődőtt a Twilight Saga második részének, a New Moon-nak a forgatása, amely rendezője Chris Weitz.
De mint minden forgatás, ez is veszélyekkel jár. A forgatás folyamás elszabadult egy fém díszlet darab, amely fejbe vágta Robertet. Robert el is ájult, a jelenlévők nem kisebb ijedelmére. Amire kiértek a mentők, a főszereplő, már magához tért, de még mindig nem volt a helyzet magaslatán, ezért a szállodai szobájába szállították, hogy kipihenhesse magát. A rendező pár napra le is állította a forgatást, hogy rendesen ki tudja pihenni ezt a szerencsétlen balesetet.
robert-pattinson.jpg